понеделник, 20 ноември 2017 г.

Етър с разгромна победа


Женският отбор на Етър взе чудесна победа с 5:1 при гостуването си на ЖФК Варна в деветия кръг на първенството. Убедителният успех на състезателките на треньора Валентин Витанов ги изкачи на четвъртото място в класирането само на точка от третия Спортика.

Мачът премина при непрекъснат превес на „виолетовите” и петте гола бяха най-малкото. Оше в 6-ата минута Даяна Георгиева бе изведена от Лора Петрова и откри резултата – 0:1. Малко след това пък самата Лора Петрова получи пас от Недрет Заструг и два пъти ударите й срещаха вратарката на домакините, но третият влезе в мрежата за 0:2. 


Силно игралата Лора направи още една асистенция до почивката, като намери Мирела Моева на върха на атаката и последва 0:3. В началото на втората част Габриела Иванова се контузи и се наложи като централенв защитник да се върне опитната Велизара Владимирова. 

След фаул домакините намалиха на 1:3. Добре пази в този мач претрансформираната във вратарка Румяна Новакова. Надмощието на етърки обаче продължи и изведената от Недрет Заструг нападателка Мирела Моева вкара нов гол за 1:4. Крайното 1:5 оформи Даяна Георгиева, която получи топката след хубав пробив на Лора Петрова отдясно. Сериозна агитка от Варна, където вече продължи образованието си Лора Петрова, изненада приятно етърки с аплодисменти и плакат „Мачкай, „Етър”! Ден преди да заминат за морската столица, етърки пък се снимаха на стадион „Ивайло” за новия календар на тима.

Няма коментари:

Публикуване на коментар